Herba Plus eteriske oljer

Herba Plus eteriske oljer

Sikkerhetsveiledning for eteriske oljer.

For oppdaterte priser for terapeuter registrert hos Herba Plus A/S, klikk her.

Mandelolje

Vegetabilsk olje av mandelnøttekjerner.
Prunus dulcis.
100 % ren, vegetabilsk olje.
Tilgjengelig i 100 ml, 250 ml, 500 ml og 1000 ml flaske.
Større forpakninger på forespørsel.

Veiledende utsalgspris:
100 ml: kr. 109,- inkl. mva
250 ml: kr. 209,- inkl. mva
500 ml: kr. 377,- inkl. mva
1000 ml: kr. 719,- inkl. mva

Denne mandeloljen er en førsteklasses olje nesten uten lukt eller smak. En halvfet, mild og mykgjørende olje. En klassisk olje for hud og massasje.

Egenskaper:
Mandelolje er laget av mandel nøttekjerner. Oljen er lysegul, klar og tyntflytende nesten luktfri og smakløs. En klassisk hud- og massasjeolje som ikke er for fet eller for tørr; og det sørger for god glid under massasjen. Mandelolje gjør huden elastisk og kan være svært nyttig mot psoriasis og annet eksem. Baseolje for mange hudoljer/kremer. Ofte er det førstevalget til en aromaterapeut – den tåles av de fleste og er lett å massere med.

Fettsyreinnhold:
Mandelolje er en halvfet olje som hovedsakelig består av den enkeltumettede fettsyren oljesyre. Den inneholder også visse mengder ikke saponerbare stoffer, vitamin E og steroler.
Oljesyre 65-68 %
Palmitinsyre 0,4 %
Linolsyre 20-28%
Alfa-linolensyre 0,4 %
Palmitinsyre 4-9 %
Stearinsyre 3 %

Massasje/terapi:
Mandelolje er den mest brukte oljen i aromaterapimassasje. Få mennesker har allergiske reaksjoner på oljen, og den glir godt. Dette gjør den nyttig når du masserer aktive ingredienser eller eteriske oljer dypt inn i huden. Den gir god glid over tid, men kan blandes med f.eks 1/5 jojobaolje for dyp muskelmassasje.

Daglig hud- og massasjeolje: 
50 % Mandelolje
25 % Tistelolje
25 % Jojobaolje
Kan tilsettes inntil 4% eteriske oljer, avhengig av hvilke oljer som velges.

Tilpass med eteriske oljer etter ønske og behov.
God synergisk behandling i tillegg til urtemedisin.

Hudpleie/kosmetikk:
Mandelolje er en klassisk hudolje. Den er mild, mykgjørende, ikke-irriterende, fordeler seg godt på huden og trekker godt inn etter en stund. Oljen etterlater huden myk, og smidig. Egnet for alle hudtyper, spesielt for sensitiv hud, utsatt for tørrhet, og babyhud. Oljen kan bidra til å lindre rødhet og kløe forårsaket av tørr hud, ulike eksemer og psoriasis.

Sikkerhet:
Personer med nøtteallergi (mandel) bør unngå mandelolje. Ved utvortes bruk av mandelolje, kjenner vi ikke til noen ytterligere spesiell sikkerhetsrisiko.