Herba Plus eteriske oljer

Herba Plus eteriske oljer

Sikkerhetsveiledning for eteriske oljer.

For oppdaterte priser for terapeuter registrert hos Herba Plus A/S, klikk her.

Jojobaolje

Vegetabilsk olje av jojoba.
Simmondsia chinensis.
100 % ren, vegetabilsk olje.
Tilgjengelig i 100 ml, 250 ml, 500 ml og 1000 ml flaske.
Større forpakninger på forespørsel.

Veiledende utsalgspris:
100 ml: kr. 249,- inkl. mva
250 ml: kr. 449,- inkl. mva
500 ml: kr. 749,- inkl. mva
1000 ml: kr. 1.248,- inkl. mva

Produsert av kaldpressede tørkede jojobafrø. Gylden farge og er nærmest luktfri. Voksaktig karakter, men oppleves ikke fet. Trekker raskt inn i huden og blander seg godt det ytre hudfettet, som har en tilsvarende sammensetning. Jojobaolje er en meget holdbar olje.

Fettsyrer:
Gadoljesyre ca 70%
Erukasyre ca 14%
Oljesyre ca 10%
Palmetinsyre ca 1%
Andre fettsyrer < 6%

MASSASJE/TERAPI

Jojobaolje inneholder myristinsyre, som har en betennelsesdempende effekt, som kan være gunstig ved behandling av leddgikt og revmatisme. Oljen passer for alle hudtyper og etterlater huden glatt og myk, forhindrer for tidlig aldring og er ideell for massasje. Jojoba oljen er godt egnet  for behandling av akne og kviser, da grunnstrukturen til oljen er den samme som hudens naturlige hudfett.

En fin baseolje ved kroppsmassasje er:

50 ml mandelolje
30 ml jojobaolje
20 ml druekjerneolje
Kan tilsettes eteriske oljer (max 4%) etter behov og ønske.
God synergisk behandling i tillegg til urtemedisin.

HUDPLEIE

Oljen er bra for tørr hud hvor døde hudceller lett oppstår, men den er også bra for fet oljeaktig hud da den kan bidra til å normalisere talgutsondringen (sebumkontroll). Oljen kan reversere aldringsprosessen til huden på mange måter på grunn av deres penetrerende og fuktighetsgivende egenskaper.

Ansiktsolje:
Oljen trenger raskt inn i huden uten å etterlate en fet glans. Forsøk derfor å bruke oljen alene som ansiktsolje eller under en ansiktskrem.

Tørr hud:
Dersom du har en veldig tørr hud, kan du oppleve at huden din trenger mer jojobaolje. Huden «drikker» det den trenger av oljen. Huden kan lettere regenerere og holde på fuktighet.

Makeupfjerner:
Jojobaoljen kan også brukes til makeupfjerner. Påføring av jojobaolje på en fuktet bomullsspad vil fjerne det meste av sminke og til og med vannfast mascara.

Babypleie:
Jojobaolje anbefales ved amming. Den er smakløs og helt ufarlig, så i motsetning til mange andre produkter trenger den ikke vaskes av før amming. Jojobaolje er en «tynnere» type olje enn de fleste andre babyoljer og absorberes relativt raskt i huden. Prøv noen dråper i badevannet, på sår hud eller på ømme brystvorter.

Voksing/barbering: Ved hårfjerning skades hudens syrekappe, som er en del av hudens immunsystem. Jojobaolje gjenoppretter hudens syrekappe og nøytraliserer hudirritasjon etter hårfjerning. For å unngå hudirritasjon, rødhet og kvisete hud etter barbering og voksing anbefales det å alltid bruke jojobaolje.

Hender og negler:
Jojobaolje har nærende og mykgjørende egenskaper. Oljen trenger raskt inn og virker mykgjørende og rensende. Dette forbedrer fleksibiliteten til neglene dine, noe som gjør det mindre sannsynlig at de knekker eller sprekker, og forhindrer tørkeeffekten av vann i timevis når den brukes på hendene.

Hår og hodebunn: Dersom du sliter med håret eller hodebunnen, har tørt/matt hår grunnet bruk av styling produkter kan jojobaolje være den rette løsningen. Påfør noen dråper i hodebunnen før du skylder ut med en mild sjampo. Oljen tilfører håret en naturlig glans

Sikkerhet:
Ved bruk av jojobaolje, kjenner vi ikke til noen spesiell sikkerhetsrisiko.